6 metode prin care poti invata gratuit o limba straina

learnanewlanguage

Cunoasterea unei alte limbi este o calificare valoroasa, care iti poate stimula dezvoltarea profesionala, cat si capacitatile cognitive. In plus este foarte utila atunci cand  vrei sa calatoresti. Iata cateva metode gratuite si eficiente pentru a deveni bilingv sau chiar poliglot.

 

Navigheaza pe internet

Pentru multi primul contact cu o limba straina a fost vizionarea filmelor titrate. In zilele de astazi cea mai accesibila metoda este navigarea pe Internet. Cauta site-uri care sunt atat in limba pe care o stii cat si in cea pe care vrei sa o deprinzi si urmareste continutul aceleiasi pagini in paralel. Presupunand ca majoritatea companiilor cunosc deja avantajele localizarii site-urilor, traducerea va fi una care respecta specificul limbii respective, si nu una mot-a-mot. Astfel, vei invata exprimarea nativa si nu doar cuvinte.

 

Invata de la device-urile tale

Ai avut vreodata curiozitatea sa iti pui meniul de la telefon intr-o limba straina? Acest exercitiu poate fi foarte benefic, apeland la automatismele pe care ni le formeaza aceste gadget-uri (smartphone, tableta sau chiar calculator), luand in considerare frecteventa cu care interactionam cu ele.  Foarte important este insa sa ai grija sa iti notezi inainte cum revii la setarile initiale.

 

Aplicatii si extensii de browser

In lumea dezvoltatorilor de software este o adevarata batalie in cea ce priveste manipularea limbilor, automatizarea traducerilor, chiar si imitarea vorbirii. Astfel, vei gasi foarte multe resurse gratuite, de la aplicatii de traducere care mai de care mai avansate, pana la platforme bazate pe comunitati poliglote. Cateva astfel de resurse care te vor lasa sa le testezi produsul pe gratis sunt: Duolingo, Memrise, busuu, Readlang, extensia Language Immersion pentru Chrome si, bineinteles, Google Translate.

 

Cursuri online, Audiobooks si canale Youtube

Tot in mediul virtual vei gasi un curs pentru aproape orice sau pe cineva care iti va explica video sau audio cum sa inveti o limba noua. De exemplu, site-ul Open Cuture`s are o colectie gratuita de resurse pentru invatarea unei limbi, de la manuale la carti audio, vizand o gama foarte larga de limbi.

 

Transcrierea

Scrierea de mana ramane pentru multi dintre noi cea mai buna metoda de invatare. Transcrie orice text in alta limba, incearca sa il traduci singur, folosindu-te de intuitie si, bineinteles, de un dictionar. Te vei forta sa fii atent si sa inveti noua limba prinlegaturi si asocieri logice cu ceea ce stii deja.

 

Calatoreste

Cea mai buna metoda de a invata o limba este sa o exersezi cu cei ce o vorbesc nativ. Asa ca urca-te intr-un avion si fa o excursie intr-o tara in care se vorbeste limba care te pasioneaza. Este recomandat sa interactionezi cu localnicii si sa incerci sa comunici cu ei, chiar daca la inceput va fi dificil. Ar fi bine sa ai pe langa tine un ghid turistic sau un prieten care vorbeste ambele limbi. Foloseste-te de limbajul corpului, de obiecte si de desene si vei vedea ca pana la sfarsitul vacantei vei deveni mult mai increzator in abilitatile tale lingvistice.

 

Cunosti si alte metode de a invata gratuit o limba straina? Scrie-ne pe Facebook secretul tau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *