Avantajele invatarii unei limbi noi

276808-brain-700

Invatarea unei limbi noi este un proces dificil si un angajament pe termen lung, intrucat presupune asimilarea unei forme de comunicare complet noi.

Cu toate acestea, exista si beneficii  colaterale pe care nu le constientizezi atunci cand incepi sa inveti o limba noua.  TraducemBine iti va impartasi cateva din aceste beneficii surprinzatoare, astfel incat motivatia sa fie una pe masura.

Inveti totul mult mai repede

Invatarea unei limbi noi este un exercitiu mental de agilitate foarte bun. Capacitatea de memorie si retentie a celor memorate se imbunatateste, reducand timpul dedicat invatarii. In plus, odata ce ai invatat o limba, nu doar vei putea sa inveti si altele mai usor, acum ca deja ai inteles procesul, ci,  fara sa constientizezi , stii deja si alte limbi care au radacini comune cu cea invatata.

De exemplu, daca ai invatat recent spaniola,  ai intrat automat in lumea limbilor cu radacina latina, cum ar fi portugheza, italiana, franceza si romana. De fapt, intre aceste limbi exista peste o mie de cuvinte, care sunt exact la fel,  sau foarte asemanatoare.

Dobandesti abilitati matematice

Daca ai ales limbile straine, crezand ca nu ai o inclinatie naturala catre matematica, avem o veste buna. Un studiu arata ca elevii care invata o limba straina, chiar daca in acest timp dedica mai putin timp studiului matematic, au performante mai bune la aceasta materie decat cei care au dedicat mai mult timp matematicii, dar nu cunosc nicio limba straina. Acest lucru se bazeaza pe faptul ca invatarea unei limbi implica un proces structural si logic, care este acelasi cu cel aplicat si in matematica.

Devii un ascultator mai bun

Abilitatea de a-i asculta pe ceilalti iti va folosi in multe situatii in viata de zi cu zi si cu siguranta te va face o persoana mai sociabila. Dale Carnegie precizeaza in faimosul curs de dezvoltare personala “Cum sa castigi prieteni si sa influentezi oamenii” ca ascultarea facuta cu intentie si fara intreruperi este o tehnica esentiala in comunicare si eventual in influentarea comportamentului altor oameni.

Mai mult, atunci cand inveti o limba noua capeti o deschidere catre diversitate si cultura, care iti va spori capacitatea de empatie, o trasatura necesara in special in cazul liderilor.

Previne potentiale afectiuni cerebrale

Daca abilitatile si sociabilitatea nu ti se par sufiect de motivante pentru a invata o limba noua, ar trebui sa iei in calcul sanatatea. Invatarea unei limbi poate preveni sau intarzia boala Alzeihmer si dementa cu 4,5 ani. Academia Americana de Neurologie a efectuat studii care arata ca vorbirea a mai mult de o singura limba creste numarul de circuite neurale, imbunatatind astfel functiile mentale si activitatea cerebrala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *