Cum a apărut limba engleză?
Invadatorii germani ce au ajuns în Insulele Britanice, ceea ce este acum nord-vestul Germaniei și Țările de Jos (care este doar o provincie a acestui regat european), precum și cei din sudul Danemarcei, au dat naștere limbii engleze. Această limbă era formată în trecut din variate dialecte, dintre care cel mai notabil fiind saxonul occidental. La această listă de migrații trebuie adăugate migrațiile germanice, în special normande, în Marea Britanie între secolele al VIII-lea și al XI-lea. Drept urmare, este sigur să presupunem că engleza de astăzi este un compus de influențe scandinave și European-centrale. Mai exact, din influențe franceze. Toate aceste migrații au dus la dispariția limbilor celtice antice, precum și a latinei, care era vorbită în unele orașe.
Unde este folosită astăzi?
După mandarină și spaniolă, engleza este a treia cea mai vorbită limbă din lume. Trebuie să se distingă persoanele care vorbesc engleza ca limbă primară și cei ce o folosesc ca o a doua limbă. Se estimează că există puțin peste 1,5 miliarde de vorbitori de engleză la nivel global, 67 de țări având engleza ca primă limbă oficială dintr-un total de 195 de țări. Există, de asemenea, 27 de țări în care engleza este a doua limbă oficială. Numărul total de persoane care pot comunica cu succes în limba engleză este estimat la aproximativ 850 de milioane (342 de milioane de persoane o folosesc ca limbă maternă și 508 milioane ca a doua limbă).
Cât de mult este utilizată?
Engleza este în prezent utilizată pe scară largă în toate colțurile globului, fie ca limbă oficială, fie ca limbă secundară, și joacă un rol semnificativ într-o gamă largă de domenii. Influența culturală a globului anglo-saxon a făcut ca această limbă să fie incredibil de normală în viața de zi cu zi, începând cu filmele de la Hollywood și terminând cu engleza necesară în afaceri.
Românii devin din ce în ce mai conștienți de importanța învățării mai multor limbi străine pentru a dobândi un loc de muncă cu posibilități internaționale, iar această tendință este alimentată de dorința tinerilor de a se înscrie la colegii de specialitate. Meseria de traducător, de exemplu, nu este simplă, întrucât cunoașterea unei limbi rare are la bază ani de învățare continua. În România, există 36.000 de persoane care practică meseriile de traducător sau interpret, potrivit statisticilor.
Este important să vorbești engleză?
Oamenii urmează cursuri de engleză dintr-o varietate de motive:
- Dezvoltarea personală: pentru a avea o percepție mai amplă asupra vieții, dar și asupra posibilităților pe care le ai în jur, este bine să înveți constant. O limbă sau un dialect nou învățat, vine la pachet și cu înțelegerea la scară largă a unei culturi, a unui popor.
- Oportunități de lucru: în domenii precum IT-ul, HR sau chiar PR, companiile internaționale caută constant cunoscători de limba engleză pentru angajare.
- Studii în străinătate: limba engleză este un mediator excelent între studenții internaționali ai facultăților de prestigiu și blocajul cultural.
Până atunci…
Dacă nu ai reușit încă să aprofundezi limba engleză, nu îți face griji, echipa TraducemBine.ro oferă servicii de traduceri de peste 15 ani, ajutându-ne clienții să se dezvolte la nivel global. Mai multe aici: .
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!