Ce este Valentine’s Day?

Sfântul Valentin sau Valentine’s Day, este ziua în care facem declarații de dragoste și oferim mici atenții celor iubiți. Ziua de 14 Februarie are o poveste complexă, plină de istorie și esență. Dar oare cum se sarbătorește aceasta în jurul globului?

Sfântul Valentin sau Sfinții Valentini?

Recunoscut de către Biserica Catolică, Sfântul Valentin este o persoană reală, ce a murit în jurul anului 270 după Hristos. Deși aceasta este explicația oficială, identitatea sa a fost pusă la îndoială aproximativ 200 de ani mai târziu. Teoriile susțin două scenarii. Primul afirmă că Sfântul Valentin a fost preot la un templu, găsindu-și sfârșitul decapitat lângă Roma. Cel de al doilea scenariu consideră că acesta a fost episcopul lui Terni. Totuși, liniile descrise de către cele două teorii sunt atât de similare, încât se crede că se face referire la același om.

 

14 Februrarie – un simplu Sfânt sau o sărbătoare a sentimentelor?

După ce Papa Gelasie a declarat 14 Februarie ca fiind ziua Sfântului Valentin, istoria a început să se scrie. În urma diferitelor asocieri cu această dată – În Evul Mediu, în Franța și Anglia se credea că 14 Februarie a fost începutul sezonului de împerechere al păsărilor, ceea ce a condus către o asociere cu dragostea; poeți romantici scriind despre această data ca o sărbătoare a dragostei – data de 14 Februarie a început să prindă contur ca fiind ziua îndrăgostiților. De asemenea, partea masculină din clasa superioară engleză, în perioada evului mediu, a început să trimită scrisori de amor iubitelor sau soțiilor.

 

Tradiții de Valentine’s Day

Frumusețea stă în diversitate. Astfel, de-a lungul globului găsim diverse modalități de exprimare a iubirii față de cel de lângă noi, deși există și unele restricții. De asemenea, o altă variabilă este și data – chiar dacă obiceiul se sărbatorește iarna, unele popoare îl celebrează în anotimpul cald. Îți vom arata mai jos câteva exemple:

  • În Coreea de Sud, cuplurile romantice sărbătoresc ziua iubirii în fiecare lună. În data de 14. Spre exemplu, în luna mai avem ziua trandafirilor, în luna iunie ziua săruturilor, iar în luna decembrie, ziua îmbrățișării
  • În Filipine este organizată o gală sponsorizată de guvern în cadrul căreia mai multe cupluri obișnuiesc sa își unească destinele.
  • În Bulgaria, în data de 14 februarie este sărbătorită ziua creatorilor de vin, iar cea mai comună modalitate de a sărbători este printr-o cină și un pahar de vin în cuplu.
  • În Romania, sărbătoarea dedicată iubirii recunoscută este data de 24 februarie, când sunt Dragobetele.
  • În Brazilia are loc Dia dos Namorados, sărbătorită prin oferirea de ciocolată, scrisori, flori dar și cu multă muzică și voie bună. Cadourile nu sunt ceva specific, mesele în familie fiind ceva mai întâlnite.
  • În Bangladesh, Nepal și India, doar cei mai mari au dreptul la exprimarea sentimentelor. Practic, liceeni sunt pedepsiți dacă sunt prinși cu mesaje de dragoste, pe când studenții își pot demonstra dragostea în diverse moduri, fară repercursiuni.

 

Este interesant cum, de la popor la popor, fiecare vorbește despre dragoste în moduri distincte. Însă, cel mai important detaliu este faptul că fiecare persoană simte dragoste, indiferent de țară sau obiceiuri.

Luna aceasta oferim reducere de 10% pentru toate traducerile din limba Franceză, în onoarea iubirii. Mai multe detalii gasești aici: https://bit.ly/3r85ivT

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *