•    That’s more than a dress. That’s an Audrey Hepburn movie – Este mai mult decat o rochie. Este un film cu Audrey HepburnJerry Maguire (1996),  ii spune Jerry lui Dorothy, socat de frumusetea acesteia. Aceasta replica ramane probabil unul dintre cele mai frumoase complimente pe care ar putea sa le faca un barbat unei femei.

•    Dirty Dancing (1987) una dintre cele mai frumoase reprezentatii muzicale de dragoste, indragita de generatii intregi de tineri. Ramas in istoria cinematografiei in mod special pentru coloana sonora spectaculoasa si dansurile incendiare, dar si datorita unor replici precum: Nobody puts Baby in a corner – Nimeni nu o pune la colt pe Baby; replica este folosita de Johnny (Patrick Swayze) pentru a o ajuta pe Baby (Jennifer Grey) sa castige respectul celorlalti.

•    The Graduate (1967) – Absolventul (1967):  replica proaspatului absolvent de facultate: Mrs. Robinson, you’re trying to seduce me. Aren’t you? – Doamna Robinson, incercati sa ma seduceti. Nu-i asa? a intrat in istoria literaturii si a cinematografiei. De altfel, in limba engleza Mrs. Robinson a ajuns un nume generic pentru femeile mature ce curteaza barbati mai tineri. Straniu este ca desi in film ar fi o diferenta de varsta ca de la mama la fiu, in realitate doar sase ani ii desparteau pe cei doi protagonisti: presupusul sedus, Dustin Hoffman, avea 30 de ani, pe cand mama fetei de care se indragostise, Anne Bancroft, abia implinise 36 de ani

•    Probabil va amintiti replica inspectorului Dirty Harry (Clin Estwood), din filmul Sudden Impact 1984 – tradus la noi prin Intoarcerea inspectorului Harry: personajul lui Eastwood, inarmat cu o pusca gigantica, il provoaca pe un bataus sa il atace spunandu-i: Go ahead, make my day –  Hai, fa-ti curaj, o sa ma amuzi; expresie a prins la public, fiind folosita cand vrei sa ironizezi pe cineva, sa il incurajezi sa faca ceva care o sa te bucure sau o sa te amuze.

•    De ce trag clopotele, Mitica? Aceasta replica a fost folosita in repetate randuri de personajul lui Stefan Banica in unul dintre filmele lui Lucian Pintilie, replica care de altfel da si titlul peliculei. Care era raspunsul la aceasta intrebare, dat de Stefan Iordache? Simplu si la obiect: De franghie monser, de franghie.

•    Ramanand tot pe taramuri mioritice, ne reamintim de : Ia cu scoarta sa-ti treaca duhoarea aia…hai ia cu vreascuri, ca-i padurea mare – BD la munte si la mare.
Trilogia BD-urilor lui Mircea Dragan ramane in istoria celor mai bune comedii din cinematografia romaneasca. Toate cele 3 serii de aventuri ale Brigadei Diverse abunda de replici dintre cele mai comice si pline de talc, de la Patraulea, Trandafire…dormiti bai? pana la Numai mutre noi, numai mutre noi si celebra vorba de duh spusa cu zaduf de Gogu lui Dem Radulescu, suparat pe cherchelirea lui Patraulea (Jean Constantin): Ia cu scoarta sa-ti treaca duhoarea aia…hai ia cu vreascuri, ca-i padurea mare.

•    Si o replica marca Tom Cruise: I feel the need–the need for speed! Top GunSimt nevoia…nevoia de viteza!

•    As God is my witness, I’ll never be hungry again, Gone With the Wind, 1939 – Dumnezeu mi-e martor,  niciodata nu-mi va mai fi foamePe aripile vantului-1939: este una dintre replicile emblematice, memorabile ale lui Scarlett O’Hara (Vivien Leigh), ce face parte din juramantul sau de supravietuire.

•    Carpe diem. Seize the day, boys. Make your lives extraordinary,Dead Poets Society Traieste clipa! Traieste ziua! Traieste o viata extraordinara! Cercul Poetilor Disparuti , este replica unui profesor de literatura non-conformist, (Robin Williams), ce face parte dintr-o scoala de elita din New England, profesor care isi invata elevii sa se abata de la litera cartii si sa dea frau liber pasiunilor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *