Poate v-ați întrebat vreodată de unde își are originea un anumit cuvânt sau de ce i se atribuie un anumit sens. Acestea dar și alte curiozități lingvistice, vă invităm sa le descoperim împreună, mai jos:
- În domeniul IT, originea cuvântului bug se regăsește într-o intâmplare din 1945 când un computer de la Harvard nu funcționa bine iar Grace Hopper, care lucra la computer, a încercat să vadă ce problemă apăruse ți a găsit un… fluture de noapte într-unul din circuitele calculatorului, îndepărtându-l. De atunci, când ceva nu funcționează la un calculator, se spune că are un bug.
- Cuvântul patetic înseamnă, de fapt, plin de patos. El este folosit în mod incorect, în expresii peiorative, cu sensul de penibil, jalnic. Cauza o reprezintă influenșa limbii engleze, unde cuvântul cu o pronunție asemănătoare, pathetic, are sensul de jalnic, disperat.
- Cuvântul cimitir provine din grecescul koimetirion care înseamnă
- Nu există echivalent pentru cuvântul ieri în limba eschimoților.
- Limba engleză, ca orice limbă într-o continuă dezvoltare, a reuțit să depășească pragul de un milion de cuvinte (potrivit site-ului Global Language Monitor).
- Idiograma chinezească pentru necaz simbolizează două femei care trăiesc sub un singur acoperiș.
- Originea expresiei K. o găsim în războiul civil din SUA, când, la finalul bătăliilor erau afișați răniții și respectiv, morții. Dacă armata nu înregistra pierderi de vieți omenești, se afisa 0 killed (0 morți): de aici provine expresia O.K.
- Alfabetul limbii chineze conține peste 000 de caractere?
- Biblia este tradusă în 2 233 de limbi.
- Sintagma luna de miere provine de la babilonieni care au declarat miedul, un vin aromat cu miere, băutura oficială a nunții, obligând părinții fetei să furnizeze ginerelui băutura pentru o perioada de o lună după nuntă; așa încât, acea perioadă a devenit….luna de miere.
Urmăriți-ne pe Facebook
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!